Beatrix Color – bijuterii create pentru vindecare interioară

Durata: 4 minute

„Bijuterii vindecătoare. Creații pentru suflete frumoase, pentru inspirație, voie bună și vindecare interioară„, așa își definește Beatrice Crancu bijuteriile handmade cu pietre semiprețioase, create sub brandul Beatrix Color.

Despre sine, Beatrice spune că este pasionată de natură, este și instructor de yoga și face aromadiagnoză cu uleiuri esențiale. Scopul ei suprem în viață? „să aflu cine este Creatorul a tot și a toate, adică să înțeleg Creația, cum au fost făcute universul, planetele, animalele și oamenii, să aflu cine este Dumnezeu”.

Beatrice Crancu

Începuturile Beatrix Color

În 2010, când s-a apucat prima oară să facă bijuterii, Beatrice lucra în corporație, în domeniul turismului. Primele bijuterii le-a făcut pentru ea și pentru prietenii ei, seara, ca metodă de a se relaxa după program. Nu se gândise la momentul respectiv să facă din asta un business.

A renunțat la job în 2012 și s-a hotărât să-și deschidă propria afacere: „aveam deoparte doar 2.000 de lei 🙂, însă gândul meu nu era să fac bijuterii… nici nu știam ce voiam să fac, însă ușor-ușor, către acolo m-a împins viața„.

Prima jumătate de an a fost cea mai grea, lucrurile nu mergeau după cum spera și a început să aibă îndoieli asupra deciziei luate, iar la un moment dat, a ajuns chiar la depresie. Însă nu a renunțat, iar după încă un an, roadele muncii au început să se vadă și afacerea a intrat pe făgașul dorit.

Meșteșugul de a face bijuterii

Când a început să facă bijuterii, Beatrice folosea inițal pastă fimo, dar simțea că ceva nu se potrivește. Își dorea ceva care să nu afecteze natura, ecologic, și, în același timp, să dăinuie în timp. Așa a ajuns să lucreze cu metale și cristale semiprețioase.

Beatrice Crancu – atelier
Beatrice Crancu – atelier

Pot spune că am învățat să le fac sigură. La un moment dat, atunci când am trecut de la piele, alamă și bronz către argint am facut un curs de specializare în care am învățat efectiv cum pot lipi acest metal. Însă practica este mama învățăturii. Ca să îți spun sincer, eu niciodată nu încep cu un desen și apoi îl creez. Am făcut asta doar de vreo două ori în viață. În general, mă așez la măsuța de bijuterii și le fac așa cum simt și cum îmi vine inspirația pe moment„, povestește ea.

Bijuteriile Beatrix Color sunt realizate din argint, cupru sau oțel inoxidabil, iar de curând Beatrice a început să lucreze și cu aur. Acestor metale li se adaugă alte piese și tipuri de materiale: cristale naturale (șefuite sau brute), perle, lemn, rășină.

Există două tipuri de produse: bijuteriile „unicat” (care nu se pot reproduce) și bijuteriile „clasice”, care pot fi refăcute. În plus, se pot face și piese la comandă, în funcție de bugetul și cerințele clientului.

Sursele de inspirație

Natura mă inspiră, oamenii ma insipră și sufletul meu.

Sunt pietre, cristale, bucăți de lemn pe care le iau din locurile pe care le vizitez, iar ele mă „strigă” efectiv în limbaj mut să le iau și să le fac bijuterii, mărturisește Beatrice.

Efectele terapeutice ale bijuteriilor

Beatrice crede în puterea cristalelor de a emana energie și de a contribui la starea celui care le poartă. De aceea, la descrierea fiecărei bijuterii de pe site-ul ei, este menționat și efectul terapeutic (mental, emoțional, chiar fizic) pe care piatra respectivă îl aduce purtătorului.

Dacă vrei să afli mai multe despre cristale și efectele lor, poți urmări articolele de pe blogul dedicat al lui Beatrice.

Despre multe din bijuteriile cu cristale semiprețioase, eu spun că ele nu sunt bijuterii, ele sunt dispozitive de protecție„, spune ea.

Un singur cuvânt pentru a-i defini creațiile?

Vindecare. Îmi place foarte mult această zonă, dacă mă voi lăsa vreodată de bijuterii, voi face ceva legat de vindecarea oamenilor. Trăim într-o societate care are mare nevoie de vindecare pe toate planurile„, răspunde, fără ezitare, Beatrice.

fotografii: Beatrice Crancu

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.