Ankho – brandul românesc de echipament sportiv premium ce combină tehnologia și sustenabilitatea

Durata: 3 minute

Toți practicanții de sport pasionați recunosc rolul esențial pe care echipamentele îl au pentru a avea confort și performanță. De la această idee a plecat și Anca Doicaru, care a lansat Ankho – primul brand românesc de echipament sportiv premium (luxury athleisure) creat din pasiune pentru sport, fashion, inovație și design.

Piesele Ankho sunt versatile, fiind create să se potrivească atât pentru activități fizice intense, dar și ca piese vestimentare de timp liber, printr-o fuziune între cele mai performante țesături premium și tehnici inovatoare de finisare.

Din culisele brandului

Anca are o vastă experiență profesională în banking, este pasionată de yoga și de tot ce înseamnă un stil de viață echilibrat, dar și cu un interes timpuriu față de industria de fashion.

Doi ani a durat etapa de cercetare și alte 8 luni au fost necesare pentru a pune la punct toate detaliile privind procesul de dezvoltare și producție. Cea mai mare provocare a acestui proiect a fost găsirea unor materiale premium, realizate printr-o tehnologie avansată și sustenabilă.

Anca și partenerul său de viață și de business, Alex, și-au dorit să creeze un brand care să redefinească ideea de articole de sport: să fie performante în orice tip de activitate, inclusiv în cazul unor antrenamente mai solicitante, să fie extrem de confortabile și plăcute la atingere, să fie atât rezistente cât și sustenabile și, nu în ultimul rând, să fie cu adevărat versatile în afara sălii de sport.

Numele este un mic puzzle din doi termeni: ANCHOR + COURAGE = ANKHO și sugerează curajul de a schimba atitudini, dar si perspective, precum modificarea percepției asupra unui echipament sport.

Tagline-ul brandului, From Here to Anywhere, sugerează caracterul internațional al proceselor ce stau la baza brandului: designul este creat în USA, materialele  provin din Italia, iar producția este realizată în Lituania.

Materiale și producție sustenabile

Ankho își propune să introducă pionieratul în privința materialelor folosite și a modului de realizare a pieselor colecției:

  • design în 3D, care permite realizarea precisă a tiparelor astfel încât prototipul să fie cât mai exact,
  • Laser Cut & Bonding Technology, care sunt folosite atât ca elemente de design, cât și în construcția tehnică, pentru a asigura performanța produsului finit.

Fiecare piesă este ajustată pentru a se potrivi perfect, ca într-un proces custom made, cu finisaje deosebite și mare atenție la detalii.

Toate piesele conțin fibră LYCRA®, care conferă suplețe, confort și rezistență, protecție UV și o compresie musculară perfectă, detalii cheie pentru produsele sportive de înaltă performanță.

În cadrul colecției Ankho este folosit și materialul ECONYL®, o fibra de nylon regenerat în proporție de 100 % din plase de pescuit de pe fundul mărilor și oceanelor, precum și din alte deșeuri de nylon.

Și ambalajele folosite de Ankho sunt sustenabile: piesele Ankho sunt împachetate în pungi biodegradabile direct din fabrică, iar livrarea lor se face în plicuri albe, mate, realizate din resturi de piatră de calcar și rășină reciclată, într-un proces cu ”zero waste”.

fotografii: Ankho

Spune-ne în comentarii ce trăsături esențiale cauți la echipamentele sportive pe care ți le alegi.

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.