Adriana Scorțeanu: Misiunea bezelefănţelelor este să trezească ceea ce e deja mai frumos în fiecare dintre noi

Durata: 4 minute

Bezelele sunt pentru mine acel mic desert pufos care te îmbie la visare și la joacă. Când am descoperit pagina de Facebook Bezelefănțica Rozi, m-a cucerit imediat. Mi-au plăcut bezelele colorate sau în formă de inimioară, dar mai ales m-au impresionat mesajele care însoțeau postările: optimiste, încurajatoare, pline de emoție sau care îndemnau la iubire de sine și auto-cunoaștere.

Cu multă imaginație și curaj, Adriana Scorțeanu a transformat o nostalgie din copilărie într-un mic proiect antreprenorial: Bezelefănțica Rozi sau altfel spus, bezele cu mesaj.

Adriana are 32 de ani și este din Brăila. A rămas în București după ce a urmat Facultatea de Marketing în cadrul ASE. Este și absolventă a şcolii de creaţie ADC*RO și a unui master în Marketing şi Comunicare în Afaceri, dar și a unui curs de cofetar-patiser în cadrul HoReCa Culinary Scool.

Profesional, a fost, pe rând, Junior Copwywriter, Copywriter, Creative Director & Social Media Strategist şi Group Creative Director.

Sunt entuziasmată să citesc cărţi pentru copii, să creez lumi şi imagini din cuvinte, să îi văd pe oameni cum se deschid, să descopăr noul şi frumosul şi să cresc bezelefănţica Rozi„, mărturisește despre sine Adriana.

Adriana Scorţeanu (foto de Gianina Necula)

Curatorialist: Când a apărut în lume Bezelefănțica Rozi?

Adriana: Anul trecut, în aprilie, am ieşit cu Bezelefănţica Rozi ca produs prototip. Până atunci au fost 9 luni în care am conturat produsul aproape aşa cum mi l-am dorit. Cutia de acum a venit mai apoi.

De ce ai ales bezele cu mesaje? Ce semnificație au bezelele în viața ta?

Bezelele mă leagă de o amintire de când eram mică. Mergeam cu mama la plimbare şi ea îmi cumpăra o pungă de bezele. Pentru mine era un vis îndeplinit. Dacă închid ochii, pot să simt şi-acum bucuria de atunci. Bucuria bezelelor în mână.

Cât despre ideea bezelefănţelelor, bezele cu mesaje, îmi place să cred că ea m-a ales pe mine. Ca să ajungă la oameni, mesajele aveau nevoie să fie scrise şi m-au găsit.

Am văzut că mesajele au un rol „terapeutic”, ce înseamnă asta mai exact? Ce te inspiră în crearea lor?

Misiunea bezelefănţelelor este să trezească ceea ce e deja mai frumos în fiecare dintre noi. Ca să reuşească să facă asta, bezelefănţelele nu sunt toate la fel. Sunt bezelefănţelele curcubee pentru atunci când vrei să trimiţi sau să primeşti curcubeul în curcubee mici. Sunt bezelefănţelele zâne pentru zâni şi zâne sau când ai nevoie de un pic de curaj să fii tu zânul sau zâna ta.

Sunt bezelefănţelele principese pentru atunci când vrei să o încurajezi să creadă în ea. Sau să te încurajezi dacă tu eşti Principesa. Şi sunt bezelefănţelele terapeutice, inimă albastră, pentru atunci când te simţi „blue” şi bezelefănţelele terapeutice, inimă albă, când vrei să spui, pe rând, mulţumesc, îmi pare rău, iartă-mă, te iubesc.

Când scriu mesajele pentru bezelefănţele mă inspiră oamenii pentru care le scriu şi orice e în jurul meu şi mă duce cu gândul la ei.

Bezelefănțele terapeutice

De unde provine numele Bezelefănțica Rozi, care este povestea alegerii lui?

Sunt de fapt două poveşti aici. Una despre cum a apărut Rozi:

şi una despre cum a apărut „bezelefănţica”:

Bezele în formă de inimă, bezele curcubeu, bezele roz, albe, bleu și multe alte culori. Care sunt cele mai vândute bezelefănțele?

Cele mai alese bezelefănţele sunt curcubeele care trimit curaj pentru vise mari şi mici şi zânele cu ale lor puteri nebănuite.

Bezelefănțele curcubeu

De unde ai învățat să faci bezele? Cam câte bezele crezi că ai copt până acum?

Am învăţat în timp, experimentând, şi mi-am aprofundat cunoştinţele la cursul de cofetar. Cred că până acum am copt atâtea bezelefănţele cât să fac o elefănţică puiuţ din ele.

Bezelefănțele zâne

Bezelele sunt mai degrabă pentru adulți sau pentru copii? Sau mai simplu, pentru copiii din noi?

Nu ştii niciodată dinainte ce parte din tine se deschide când deschizi un bezebileţel de la o bezelefănţică.

O zi fără bezelefănţele este…. (completează tu)

ziua în care trebuie să dai comandă de bezelefănţele.

Un mesaj pe care ți-ar plăcea să îl găsești într-o bezea pe care o primești de la altcineva ar fi….

Vreau să cumpăr 32 de cutii de bezelefănţele pentru Crăciun. Se poate?

Cum putem comanda bezelele și în ce forma?

Da, bezelefănţelele se pot comanda printr-un mesaj pe Instagram sau Facebook la bezelefănţica Rozi. Într-o cutie sunt 24 de bezelefănţele, fiecare cu mesajul ei, precum şi un postcard, la alegere, cu un mesaj specific categoriei, pe spatele căruia este loc de un mesaj personal. Costul este de 150 lei.

Ție ce mesaj ți-ar plăcea să găsești într-o bezelefănțică?

fotografii: Adriana Scorţeanu

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.