ACCEPT lansează Pride Park și campania #ComeOutSpeakUp în cadrul Bucharest Pride 2021

Durata: 2 minute

Asociația ACCEPT, organizatorul anual al evenimentelor Bucharest Pride dedicate comunității LGBTQIA+, a lansat în acest an campania #ComeOutSpeakUp ce prezintă persoane LGBTQIA+ și poveștile lor despre curaj, asumare, iubire și acceptare. Noua campania a fost anunțată în cadrul Pride Park, un spațiu de evenimente în aer liber dedicate comunității LGBTQIA+, ce au loc în Parcul Herăstrău, la Roaba de cultură, între 11 și 13 august.

Campania #ComeOutSpeakUp

Campania își propune să prezinte publicului larg poveștile de viață ale unor membri ai comunității LGBTQIA+.

Studiul derulat de ACCEPT în primăvara acestui an, arată că doar 19% dintre români cunosc o persoană din comunitatea LGBTQIA+, așa că am decis să le arătăm tuturor românilor cât mai multe povești personale de coming out, începând chiar din prima zi a Pride Park. Lansăm o serie de interviuri educaționale despre ce înseamnă coming out-ul din punct de vedere social și emoțional, dar și despre cât de important este să te simți în siguranță atunci când vorbești despre tine. În acest fel, ne dorim să încurajăm o mișcare națională de asumare a identităților LGBTQIA+, care va reduce distanța dintre oameni”, declară Teodora Ion-Rotaru, directoare executivă în cadrul ACCEPT.

Pride Park

Cu proiectul în premieră Pride Park, România se aliniază celorlalte țări în care se sărbătorește Pride. De-a lungul celor 3 zile, aici au loc activități în aer liber, proiecții de filme, concerte și performance-uri ale artiștilor queer și aliați. Pride Park Fair reunește reprezentanți ai ONG-urilor care luptă pentru drepturile comunității LGBTQIA+ din țară, antreprenori comunitari și edituri care susțin cultura și comunitatea queer.

Accesul la evenimentele din Pride Park se face în condiții de siguranță și respectând normele în vigore privind prevenirea răspîndirii COVID-19: persoane vaccinate, persoane care au trecut prin boală, persoane care prezintă un test PCR negativ (valabilitate 72 ore) sau un test rapid negativ (valabilitate 24 ore).

În perioada 11-13 august, în cadrul Pride Park, sunt deschise un punct special de testare Covid-19 cu teste rapide tip antigen, precum și un centru de vaccinare mobil gratuit (vaccin Johnson & Johnson care necesită o singură doză).

Marșul Bucharest Pride

Marșul Bucharest Pride 2021 va avea loc pe Calea Victoriei, sâmbătă, 14 august, începând cu ora 17:00.

Programul evenimentului este următorul:

17:00 – 18:00 – Întâlnirea participanților pe Calea Victoriei între Strada Sevastopol și Strada General Gheorghe Manu.

18:00 – 19:00 – Marșul Bucharest Pride se desfășoară pe Calea Victoriei până în Piața Universității.

19:00 – 20:30 – Finalul marșulului Bucharest Pride în Piața Universității.

fotografii: Accept România (Diana Iorgulescu)

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.