6 magazine de șosete care să-ți coloreze viața

Durata: 6 minuteȘosetele colorate au puterea de a te înveseli. Pe loc. Îți spun sigur că, oricât de trist sau supărat ai fi, dacă vezi la cineva o pereche de șosete cu un imprimeu funny, super-colorate și, eventual, una de-un fel și cealaltă de alt fel, cu siguranță un zâmbet se ivește în colțul gurii. Așa sunt șosetele, purtătoare de magie.

Am selectat pentru tine 6 magazine de șosete numai bune să îți coloreze viața, căci de culoare avem nevoie cu toții, nu-i așa?

Sertarul cu șosete

Sertarul cu șosete este un magazin online de șosete și proiectul de suflet al unei familii cu patru membri: Anca, Andrei, Ava și Albert. Obiectivul lor este “să aducă o pată de culoare în viața celor care doresc să iasă puțin din convențional și să fie funky“.

Gama de șosete este foarte variată. Poți găsi șosete pentru bărbați, femei, copii și bebeluși, precum și pachete-cadou. Dacă vrei să cauți după o anumită tematică, poți folosi tag-urile și ajungi rapid la ce te interesează.

Este funny colecția Desperecheate – cutii cu 6 șosete diferite, deci ești liber la mix and match așa cum îți dorești!

Dedoles

Dedoles este un brand din Slovacia, lansat de Jaroslav Chrapko în 2011, iar în România este prezent din 2016. Pe site-ul Dedoles, vei găsi colecții pentru femei, bărbați și copii, într-un sortiment bogat și colorat.

Șosetele Dedoles sunt supranumite “șosete vesele” și asta pentru că nu te mai “întristezi” în cazul în care pierzi una dintre ele (cele două șosete din pereche nu sunt identice) – how cool is that?

Mi-au mai atras atenția șosetele care sunt din fibră de bambus, care sunt o alternativă ecologică la cele clasice din bumbac – ele rămân moi și permit pielii să respire chiar și după mai multe spălări.

NYBS

Poate ți se pare ciudată denumirea, dar este de fapt un acronim pentru Not Your Basic Socks și este un brand tânăr, lansat în octombrie 2020 de doi co-fondatori și prieteni: Diana Nicolae și Mihai Bumbăcea, pasionați de șosete colorate.

Ei au plecat de la dorința de a avea niște șosete îndrăznețe, care să se potrivească personalității lor, având culori, modele și texturi care să îi scoată din anonimat.

Șosetele lor colorate le găsești aici, alături de alte două categorii, șosete scurte și șosete transparente. Sunt interesante colecțiile Supereroi și Picturi celebre – cum ar fi să o porți pe Mona Lisa pe gambă? 🙂

Zamir

Brandul autohton de șosete Zamir a fost lansat în toamna anului 2020 de doi (foarte) tineri antreprenori: Ionel Timiş şi Bene Laszlo. În 2018, după ce au urmat un program de educație antreprenorială, cei doi colegi de numai 17 ani, s-au decis că vor să își deschidă propria afacere.

Inițial, s-au orientat către tricouri imprimate, dar afacerea nu a mers prea bine, prețul de producție fiind prea mare. Cum au ajuns însă la șosete? Dintr-o greșeală, recunosc chiar ei. Șosetele erau oferite ca produse complementare tricourilor. Cumpărătorii au început să întrebe mai mult de șosete decât de tricouri și atunci și-au dat seama că este momentul să schimbe produsul afacerii lor.

Șosetele Zamir au un design creat de cei doi fondatori și sunt produse de o fabrică parteneră. Toate șosetele lor sunt colorate, de unde și sloganul “Spread the color”.

The Happy Toe

The Happy Toe este un magazin online de “șosete mișto pentru oameni cool“, după cum spun chiar ei. Nu sunt și producători, dar colaborează doar cu mici fabrici din România. Astfel, brandul își afirmă foarte clar misiunea: de a susține și dezvolta industria românească prin crearea de produse de calitate, cu valoare adăugată prin materialele folosite, concept, design și culori.

La The Happy Toe, șosetele se împart în următoarele categorii: șosete vesele, șosete clasice și șosete fără presiune.

Foarte fain este conceptul 100% FERICIRE GARANTATĂ, ceea ce înseamnă că orice ce problemă ai avea cu un produs de la ei, The Happy Toe va face orice ca să fii mulțumit: dat banii înapoi, schimbat produs sau orice ar fi necesar pentru un client fericit. Ceea ce sună foarte bine!

Pirin Hill

Șosetele Pirin Hill sunt produse într-o mică fabrică din Ruse, Bulgaria, fiind o afacere de familie. În afară de magazinul online lansat și în România, au și un magazin fizic, pe Calea Vitan nr 8. Fondatorii au acumulat o vastă experiență în industria șosetelor, lucrând anterior pentru mărci din Marea Britanie, Franța și Germania.

Pentru tricotarea șosetelor Pirin Hill se utilizează mașini computerizate italiene de ultimă generație, Lonati, care permit un control maxim asupra calității tricotării, datorită software-ului specializat. Ce mi-a atras atenția la procesul de producție este că partea dinspre degete a șosetelor este făcută cu o mașină specială, pentru a nu se cunoaște cusătura și a nu incomoda la degete. Iar la final, șosetele sunt și călcate cu aburi, pentru a face materialul mai moale.

Poți găsi la ei șosete pentru femei, bărbați și copii, precum și cutii cadou – o variantă bună pentru sărbătorile care se apropie. Modelele sunt colorate, cu diverse imprimeuri, împărțite în colecții tematice: animale, flori, retro, bere, vin & dragoste, anotimpuri, Crăciun, bere, rock, afaceri etc.

fotografii: paginile de Facebook ale magazinelor de șosete prezentate

Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here