6 autori de ilustrații de pus pe perete

Durata: 5 minute

O casă nu devine acasă până când nu o decorezi cu obiecte care spun ceva despre tine și despre lumea ta. Acele mici sau mari decorațiuni găsite de tine cine știe prin ce colț de lume, amintiri dragi de la prieteni sau din copilărie, piese de mobilier confortabile și piese artistice cu poveste – iată cum se construiește propriul univers în care ajungi să te simți cel mai bine. Iar pereții albi (sau colorați, după preferință) sunt locul ideal în care să pui tablouri care să întregească acest univers.

În continuare, îți voi prezenta 6 ilustratori autohtoni ale căror lucrări uimitoare și pline de creativitate te vor ajuta să dai o notă artistică și originală fiecărei încăperi. Ești gata pentru un periplu în lumea artei?

Ana Bănică

Ana este freelance illustrator și owner al atelierului de autocolante de perete, Cai verzi pe pereți. Lucrările ei sunt minimaliste, dar foarte colorate. Se inspiră din propriile experiențe de viață, dar și din imaginație. În lucrările ei se pot vedea accente din arta veche și, uneori, din arta populară. Iubește pisicile care devin, uneori, personaje centrale în ilustațiile Anei. Vezi portofoliul Anei aici.

Diana Dragne

Diana a urmat arhitectura, dar s-a dedicat pasiunii pentru ilustrații. Locuiește într-o zonă rurală din Prahova, alături de soțul ei și fetița lor care li s-a alăturat de curând. Ilustrațiile boeme ale Dianei sunt inspirate de viața la țară, de natură, de aceea multe dintre ele sunt cu temă botanică, peisaje, animale etc. Ilustrații-rețetă cu diferite deserturi sau mâncăruri sunt decorațiuni minunate pentru bucătării, iar florile înfrumusețează orice dormitor. Găsești portofoliul Dianei aici.

Alex Nimurad

Cu o diploma în arhitectură și design, Alex profesează ca designer grafic pentru agenții de publicitate și corporații. Ilustrațiile lui le regăsești sub semnătura “Nimurad” și au ca surse de inspirație biologia (în special, anatomia), arta clasică, street art și mitologia. Alex a organizat expoziții cu lucrările sale în București, dar și în afara țării: Londra, Antwerp, Frankfurt și Geneva. Mai multe lucrări din portofoliul lui Alex aici.

Alexia Udriște

De 6 ani, Alexia este full time illustrator, colaborând cu diverse edituri sau branduri. Momentan, locuiește într-un mic sătuc din Giurgiu, lăsându-se inspirată de peisajul rural, flora și fauna specifice zonei. Culorile vii și pastelate, motivele florale sau animăluțele adorabile, toate fac parte din universul frumos al Alexiei. Pe lângă ilustrații, ea a mai inițiat un proiect în domeniul textil: gulere retro și șervete de bucătărie printate cu ilustrațiile proprii. Vezi mai multe lucrări din portofoliul Alexiei aici.

Diana Letzner

Absolventă de ASE, Diana și-a urmat pasiunea pentru grafică și design și de 4 ani este freelancer în acest domeniu. Creațiile ei sunt realizate manual cu pen-ul pe Ipad, preponderent în alb-negru, cu mesaje-text și uneori cu personaje. Sursele ei de inspirație sunt jocurile de cuvinte, glumele sau, pur și simplu, lucrurile din jur care îi aduc în minte o expresie sau un calambur. Vezi portofoliul Dianei aici.

Cristina Barsony

Cristina locuiește în Cluj-Napoca și își împarte munca între ilustrații și realizare de accesorii din ceramică (coliere, broșe, inele). A colaborat cu agenții de publicitate, branduri, edituri sau publicații. Își găsește sursele de inspirație în pattern-uri populare, timbre japoneze și grădini botanice. Ilustrațiile ei sunt minimaliste, cu mult alb, câteva culori de bază și preponderent cu persoanaje umane sau alegorice. Vezi portofoliu Cristinei aici.

Dacă vrei să ne mai recomanzi și alți artiști, scrie-ne în comentarii.

fotografii: paginile de Facebook ale artiștilor

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.