5 cărți de luat în vacanța de vară

Durata: 5 minute

Vara e anotimpul perfect în care să stăm la aer liber și să ne bucurăm de #plăcerealecturii. Fie că sunteți în vacanță, fie că încă lucrați la birou, o carte poate fi cel mai bun prieten. Astfel, avem pentru voi 5 recomandări de cărți pentru vara asta, perfecte pentru orice cititor de cursă lungă.

Recomandările echipei Nemira de cărți #mustread vara aceasta

Noi suntem echipa Nemira. Adorăm cărțile și ne place să ducem mai departe #plăcerealecturii oriunde găsim cititori interesați să-și dezvolte orizonturile. Credem cu tărie că educația poate salva vieți, iar literatura ne-o poate înfrumuseța. Așa că te invităm să intri într-un univers orchestrat cu măiestrie de autorii noștri.

Hotelul Portofino, de J. P. O’Connell – pentru o călătorie în Italia. E romanul perfect pentru fanii Downton Abbey și The Crown, transformat într-un serial de succes, cu Natascha McElhone în rolul principal.

cărți

În 1926, pe Riviera italiană, în Hotelul Portofino, prosecco-ul curge în valuri, iar rafinații gliteratti se bucură de soarele care strălucește cu putere. Însă încep să se adune nori negri…

Hotelul Portofino a început să funcționeze doar de câteva săptămâni, dar proprietarei sale, Bella Ainsworth, i se pare deja că problemele au devenit insurmontabile. Clienții din lumea bună au o mulțime de pretenții și sunt aproape imposibil de mulțumit, iar ea a ajuns ținta comploturilor puse la cale de un politician local corupt. Acesta amenință că o va târî în vâltoarea politicii din Italia lui Mussolini.

Parcă pentru a înrăutăți și mai mult lucrurile, căsnicia Bellei pare să se destrame, iar fiul ei, Lucian, încă se luptă cu traumele provocate de Primul Război Mondial. Speranțele familiei Ainsworth se îndreaptă spre viitoarea căsătorie a lui Lucian, numai că nimic nu merge conform planurilor, iar fiecare nouă încurcătură riscă să dea naștere unor probleme din ce în ce mai mari.

French Kissing în New York, de Anne-Sophie Jouhanneau – este una dintre cele mai cute #youngadult cărți citite de noi vara aceasta pe care o s-o iubiți cu siguranță.

cărți

Margot n‑a reușit să‑și ia gândul de la Zach, americanul pe care l‑a cunoscut într‑o noapte magică la Paris. Cei doi s‑au îndrăgostit fulgerător și au petrecut o seară perfectă. Întâlnirea lor a culminat cu un sărut și cu o promisiune: dacă universul vrea ca ei să fie împreună, soarta va găsi o cale ca acest lucru să se întâmple.

Un an mai târziu, Margot și‑a terminat școala în Franța și tocmai a ajuns în New York, gata să‑și înceapă munca de bucătar într‑unul dintre restaurantele din Manhattan, să se bucure de nunta tatălui său și să îl revadă pe Zach. Dar se pot întâmpla multe într‑un an, iar promisiunile făcute în umbra turnului Eiffel arată cu totul altfel sub luminile orbitoare ale New Yorkului. Margot își petrece toamna încercând să‑l găsească pe Zach și îi cere ajutorul lui Ben, simpaticul bucătar din restaurantul unde lucrează.

Ea e convinsă că și‑a găsit sufletul‑pereche în acea seară în Paris, dar dacă universul are un plan diferit? Orice este posibil în New York City. În special, l’amour à l’américaine.

S-a întâmplat într-o vară, de Tessa Bailey – este lectura de weekend, plină de romance și aventură pe care o așteptați fără să știți!

cărți

Piper Bellinger e bogată, are influență, iar reputația sa de petrecăreață face ca paparazzi să fie mereu pe urmele ei. După ce lucrurile – și consumul de șampanie – scapă de sub control în timpul unei petreceri, Piper ajunge la închisoare, iar tatăl său vitreg decide că tânăra are nevoie de o lecție, așa că o lasă fără bani și o trimite să învețe ce-i responsabilitatea alături de sora sa, obligându-le să plece în Westport, să se ocupe de barul familiei.

După nici cinci minute în pitorescul orășel, Piper îl întâlnește pe căpitanul Brendan Taggart, un tip masiv, cu barbă, care e convins că ea n-o să reziste nici măcar o săptămână fără luxul cu care e obișnuită. Numai că Piper e hotărâtă să le demonstreze tatălui ei vitreg și localnicului sexy și morocănos că are mai multe de oferit, nu doar drăgălășenia.

Fata pasionată de evenimente mondene și de distracție și marinarul ursuz sunt complet diferiți, dar atracția care mocnește între ei nu mai poate fi ignorată. Vor reuși, oare, cei doi să treacă peste tot ce îi desparte?

O nouă carte romance de la autoarea bestsellerelor O zi de decembrie & Cele două vieți ale Lydiei BirdO noapte pe insulă, de Josie Silver.

O cabană. Doi călători.

Începutul unei romantice povești de dragoste.

Cleo este o tânără jurnalistă de succes care are o rubrică permanentă pentru prestigioasa revistă online Women Today, dar și o mare problemă: a cam intrat în pană de idei. Așa că, deși ultimul lucru pe care și-l dorește pe lumea asta e să-și petreacă de una singură cea de-a treizecea aniversare, acceptă, la insistențele șefei sale, să plece într-un concediu pe o insuliță irlandeză (aproape) sălbatică. Acolo, ar trebui să se răsfețe într-o cabană de lux, să prindă puteri, să se regăsească și să-și redescopere forța creatoare.

Mac abia așteaptă să scape de tumultul din Boston și să aibă parte de câteva zile de liniște, pace și singurătate pe Salvation Island, unde speră să afle mai multe despre istoria familiei lui. Poate că trecutul îl va ajuta să își recapete echilibrul și să își refacă viața.

Din păcate, s-a produs o încurcătură cu rezervările celor doi, așa că, în loc de singurătate, tinerii se trezesc captivi într-o cabană cu un singur dormitor, pe o insulă nu foarte primitoare, până la sosirea următorului feribot care-i poate duce înapoi în mijlocul civilizației. Numai că, pe măsură ce petrec timp împreună, cei doi descoperă că, uneori, ceea ce părea un dezastru poate să se transforme într-o minune după doar câteva nopți…

Refugiați-vă într-un wellness retreat în continuarea cărții Sanatoriul: Refugiul, de Sarah Pearse – doza voastră de suspans și mister.

Abia așteptau să stea aici!

Un wellness retreat idilic s-a deschis pe o insulă de pe coasta engleză, promițând odihnă și relaxare. Insula, cunoscută localnicilor drept Reaper’s Rock, are un trecut întunecat: a fost cândva terenul unui criminal în serie și se zvonește că ar fi blestemată.

Acum nu mai pot pleca!

Un cadavru este găsit sub pavilionul de yoga, aparent victima unei căzături tragice. Dar detectiva Elin Warner află curând că femeia nu se număra printre oaspeți.

Și ar face orice să scape.

Elin descoperă tot mai multe secrete, iar, când o altă persoană se îneacă în timpul unei scufundări, Elin începe să suspecteze că aceste morți nu au, de fapt, nimic accidental. Dar de ce oaspeții acestei stațiuni de lux au devenit țintele unui ucigaș? Elin trebuie să descopere criminalul înainte ca refugiul să se transforme în iad.

Fotografii: Editura Nemira

Curator
Curatorhttps://www.curatorialist.ro/
Oameni cu care împărtășim aceleași viziuni, oameni pe care îi admirăm și ale căror păreri și voce contează pentru noi. Oameni savvy în domeniul lor sau, pur și simplu, cu pasiuni și experiențe extraordinare, de dat mai departe.