4 locuri din București cu decoruri de toamnă pentru fotografii de poveste

Durata: 4 minute

Este toamnă, iar vremea încă este perfectă pentru promenadă și fotografii care să surprindă farmecul frunzelor ruginii, al crizantemelor și al dovlecilor feluriți și colorați.

În peregrinările tale de weekend, fă-ți timp pentru a ajunge măcar la una dintre locațiile pe care ți le prezentăm în continuare, vei avea parte de un festin vizual și de fotografii de neuitat.

Am reperat în București câteva decoruri minunate de sezon și vă lăsăm aici lista scurtă cu 4 locații perfecte pentru fotografii de toamnă.

#Maison Dadoo – L’Atelier

decoruri de toamnă

decoruri de toamnă

Maison Dadoo celebrează sezonul dovlecilor realizând un decor cu o mașină de epocă și un munte de dovleci portocalii, numai bine de imortalizat în fotografii. Alte elemente care îmbogățesc aranjamentul de toamnă sunt ardeii iuți (portocalii, bineînțeles), crizantemele (care umplu bancheta și scaunele din față ale mașinii, dar și portbagajul acesteia), gutuile, spicele și frunzele ruginii de toamnă.

Decorul este surprinzător prin dispunerea dovlecilor și a florilor care parcă ar „curge” din mașină. Pe lângă mașina decorată de toamnă supranumită „car full of dreams”, un decor magic de toamnă te întâmpină și la intrarea în Maison Dadoo L’Atelier, totul pentru a te invita să trăiești la superlativ „Happy FALLidays”.

Tradiția Maison Dadoo de a decora în fiecare toamnă este un omagiu adus frumosului efemer. Decorurile sunt menite să accentueze ideea folosirii materialelor complet organice și sustenabile în scopul de a bucura și educa ochiul privitorului„, spune Alexandru Dadoo.

Tot de la Maison Dadoo sunt și decorurile de la Carul cu Bere, Hanul lui Manuc, Casa Di David, Buongiorno, așa că le puteți admira creativitatea și în alte locuri din București.

#Florăria Iris – Dorobanți

decoruri de toamnă

decoruri de toamnă

Sediul din Dorobanți al Florăriei Iris s-a transformat într-o feerie portocalie de toamnă. #Echiparachetă condusă de Nicu Bocancea a pregătit trecătorilor un decor de poveste în care predomină dovlecii, mici și mari, și florile de toamnă – totul într-un portocaliu-ruginiu care scoate în evidență culoarea vibrantă a toamnei. Bonus, baloți de paie care creează   atmosfera rustică.

Aranjamentul de toamnă este gândit special ca decor de fotografii, așa că nu vă rămâne decât să veniți pregătiți de poze.

#Sediul Minionette – instalație florală creată de Flori Sauvage

decoruri de toamnă

decoruri de toamnă

decoruri de toamnă

În frumoasa zonă Cotroceni, la sediul magazinului de bijuterii Minionette (strada Doctor Louis Pasteur nr 51) poți vedea o instalație florală creată de Alexa Petre și Georgiana Periețeanu de la atelierul Flori Sauvage cu ocazia evenimentului Bazar de Cotroceni. Un trunchi de copac, flori super colorate și un colț cu belșug de toamnă simbolizat de un coș plin de mere sunt elementele centrale ale decorului de toamnă imaginat și realizat cu măestrie de cele două floriste.

Conceptul instalației florale de la Minionette a fost gândit ca o aducere a toamnei în concret, prin elemente specifice acestui sezon, asortate cu brandul de bijuterii și potrivite pentru o casă de poveste din Cotroceni. Am recreat structura unui copac pe fațada casei, gândind pentru fiecare părticică a locului ceva specific, simbolic, care să spună o poveste. Astfel, coroana a fost realizată din flori vibrante, cu inserții de roz, cyclam și alte nuanțe calde, care să ne ducă cu gândul la lumina aurie de toamnă.

Trunchiul copacului a fost creat în mărime naturală, folosind scoarța de copac și mușchi de pădure, pentru un strop de naturalețe, iar rădăcinile învolburate au adus “impământarea” întregului concept, la propriu și la figurat. În plus, am contrabalansat copacul cu un colț al belșugului de toamnă, cu mere de sezon. Un tablou de toamnă la superlativ!„, spun fetele de la Flori Sauvage.

Update. #Galeria enRose

Am revenit cu un mic update pentru că am descoperit încă un loc minunat decorat, în care toamna își arată magia. Este vorba despre Galeria enRose de pe strada Icoanei nr 40, în care predomină florile de toamnă – dalii și crizanteme – și nuanțele roșiatice și ruginii.

Atunci când realizăm un decor de toamnă avem în minte toate aceste lucruri, culorile mai tari care vibrează, roșul care te duce cu gândul la frumusețea și intensitatea momentelor din viață, pastelurile care ne redau confortul. Am vrut practic să deconstruim toamna în structurile de design floral. 

Am decorat candelabrul creat de noi, vasul antichizat de bronz și orga de cupru cu flori proaspete hidratate cu apă în eprubete. În compoziția florală de toamnă intră daliile, crizanteme și lisianthus de la producători locali, măceșe, ardei iuți, minirose, panicum, amaranthus și alte elemente vegetale. 

De frumusețea acestui decor ne vom bucura un timp îndelungat, deoarece prin înlocuirea florilor va avea un aspect mereu proaspăt și diferit. Magia designului structural constă așadar în posibilitatea de a crea un design floral unic și nou, în fiecare săptămână, punându-ne creativitatea la treabă„, spune Adina Filculescu, owner enRose.

Fotografii: atelierele florale prezentate

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.