Zitamine lansează abonamentul personalizat de vitamine și suplimente naturale

Durata: 3 minute

Start-up-ul Zitamine lansează primul serviciu de nutriție personalizată din România, o inovație în industria vitaminelor și suplimentelor, creată prin știință și tehnologie.

Altfel spus, Zitamine este un abonament personalizat de vitamine și suplimente naturale, care sunt recomandate automat pentru fiecare persoană, pe baza completării unui chestionar online.

Cum funcționează

Sistemul este simplu și bine pus la punct. Am intrat pe site și am apăsat butonul Completează chestionarul. Urmează un set complex de întrebări, de la date personale (sex, vârstă, greutate, înălțime) la stil de viață, antecedente de sănătate sau în familie, starea fizică/psihică din prezent etc.

Nu durează mai mult de 5 minute completarea chestionarului, iar la final îți apare instant recomandarea vitaminelor și suplimentelor de care ai nevoie, în funcție de răspunsurile date, inclusiv costul lunar.

Recomandarea este generată de un algoritm dezvoltat și testat cu ajutorul specialiștilor – medici și farmaciști – și astfel se determină un profil nutrițional unic pentru fiecare client. Vitaminele sunt ambalate în pliculețe personalizate cu doza zilnică cu ajutorul unui echipament modern destinat industriei medicale și sunt livrate lunar la ușa clientului.

Avantaje

  • nu mai oscilezi să alegi dintr-o varietate de suplimente și vitamine de același tip, Zitamine selectează cele mai bune variante (calitate, ingrediente naturale, fără aditivi sau conservanți etc).
  • dozele zilnice sunt deja prestabilite de algortim și ambalate în plicuri personalizate, deci singura grijă este să nu uiți să le iei zilnic.
  • primești vitaminele acasă, fără niciun cost suplimentar de livrare.

Fondatori

Zitamine a fost înființat în 2021, în cadrul incubatorului Novel Ventures, de către trei antreprenori: Marina Roșu (fost manager Bookster și BRD), Emanuel Dincă (fost manager la Unilever) și Bilyana Beșleagă (fost manager la Bookster și Unilever), precum și cu aportul unui investitor, Bogdan Georgescu (fondator Bookster).

Conceptul

Zitamine a adaptat la piețele din Europa de Est conceptul de abonament la vitamine pe baza unei recomandări personalizate, concept care a fost lansat în Statele Unite acum 10 ani și care are o creștere accelerată în Europa de Vest.

Viziunea noastră pentru Zitamine este să transformăm felul în care oamenii iau vitamine în zona Europei de Est. Am dezvoltat un serviciu care ține cont de nevoile fiecărui organism, de știința din spatele suplimentelor și de nevoia oamenilor de a accesa o soluție simplă. Ne propunem să ajutăm oamenii să ia doar vitaminele de care au nevoie, la un preț corect și ambalate modern, în pliculețe personalizate, care conțin doza zilnică de care are nevoie fiecare client. Credem că fiecare om este unic și curele de vitamine care ne ajută să avem un stil de viață sănătos ar trebui să țină cont de profilul nutrițional unic al fiecăruia”, declară Marina Roșu, cofondator Zitamine.

Start-up-ul a avut nevoie de 300.000 de euro ca investiție inițială.

Am decis să investesc în Zitamine atât pentru oportunitatea de business, cât și pentru impactul social al acestui proiect. Piața vitaminelor a explodat în ultimii ani și mă atrage faptul că Zitamine este prima companie din Europa de Est care oferă serviciul de abonament la vitamine personalizate”, spune Bogdan Georgescu – investitor în Zitamine.

Planuri pe termen scurt și mediu

Până la finalul anului, fondatorii țintesc să atragă 5.000 de clienți și să extindă business-ul în Bulgaria, Grecia și Ungaria, iar până la finalul lui 2023, intrarea pe piața vitaminelor din alte 5 țări și o creștere a numărului de clienți la 15.000.

Pentru atingerea acestor obiective ambițioase, start-up-ul mai are nevoie de o finanțare de 300.000 de euro prin care să susțină creșterea accelerată a business-ului în Europa de Est.

fotografii: Zitamine

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.