Ușurel sau cum să dai viață unui prieten imaginar

Durata: 3 minute

Dintr-o joacă și din dorința de a crea un prieten imaginar. Așa a luat naștere, în toamna anului 2019, Ușurel, proiectul prin care Iulia Cuican a transformat o mai veche pasiune pentru lucrul manual într-un mic business artizanal.

Ușurel este un personaj original, cu un corp dreptunghiular și dolofan ca o perniță, mâini și picioare foarte lungi și foarte subțiri, doi ochișori, o coroană și o inimă lipită de mâna dreaptă.

Cum a apărut Ușurel

Ideea lui Ușurel mi-a venit din întâmplare, într-o după-amiază când lucram la un proiect și mă blocasem în idei, nimic nu-mi ieșea. Apoi a fost un moment când  mi-am dat seama că nu trebuie nimic livrat urgent și că pot să iau o pauză și să fac ceva ce îmi place, fără să am un scop final.. Și mi-am adus aminte că cel mai mult la scoală îmi placea ora de lucru manual și să desenez prieteni imaginari. Pentru că în aceea perioadă studiam design vestimentar, am găsit în jur tot ce aveam nevoie ca să încep joaca. Am desenat, tăiat, cusut, lipit… și a ieșit o creatură mică, albă, cu doi ochisori, o inimă și o coroană.. L-am îndrăgit instant și numele mi-a venit fară să mă gândesc prea mult… uneori glumesc și zic că el mi-a șoptit numele„, povestește Iulia.

Iulia are 28 de ani și a studiat designul vestimentar la Universitatea de Arte București. Timp de doi ani a făcut parte din proiectul Atelier Tron, un studio de design care promovează sustenabilitatea şi shopping-ul responsabil. În prezent, Iulia se ocupă doar de dezvoltarea propriilor proiecte, Ușurel și Spinoa (un start-up cu spirulină crunchies artizanală).

Ce ne învață Ușurel

Ușurel este un cadou potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți. Și asta pentru că mesajul intrinsec pe care îl poartă acest personaj este la nivel profund, după cum explică Iulia: „Ușurel ne învață să avem curaj să facem ce ne bucură, să continuăm când e greu, dar să ne întrebăm constant dacă drumul pe care suntem are o inimă. Ne amintește mereu să fim blânzi cu noi și cu cei din jur, să nu ne fie frică să greșim pentru că din greșeli învățăm„.

este amintirea copilului din noi care se ridică de fiecare dată când cade și nu se teme să o ia de la capăt mereu.

La cerere, Ușurel poate fi personalizat cu numele celui care îl va primi sau poate fi accesorizat cu papion sau fustiță. Momentan, vânzările se fac pe pagina de Instagram și la diferite târguri cu produse artizanale, magazinul online fiind în proiect pentru lansare în 2022.

Tu ce personaj imaginar aveai când erai copil? Împărtășește-ne în comentarii!

fotografii: Iulia Cuican

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.