Cartea cu moț – abonament la imaginație pentru cei mici

Durata: 4 minuteCopiii au fost mereu fascinați de cutii frumos ambalate și, mai ales, de ceea ce vor găsi înăuntru. Suspans, curiozitate, frenezie, surpriză, încântare. Cam acestea ar fi stadiile emoțiilor pe care le încearcă micuții atunci când primesc un cadou. Totul în jurul “descoperirii”.

Cum ar fi să faci un abonament la un astfel de serviciu, în care, lunar, copiii să aibă parte de o cutie cadou, care vine cu o selecție de cărți și o mulțime de alte surprize de descoperit?

Aceasta este întrebarea de la care a plecat la drum și Irina Codreanu atunci când a lansat, în decembrie 2020, proiectul “Cartea cu Moț“. Cam un an a fost necesar de la conturarea ideii și până când totul a fost pus la punct. Inspirație, dar și ajutor i-au fost mereu cei doi copii: Catin (7 ani) și Mura (3 ani).

Începutul

Ideea a venit din nevoia de părinte – cât se poate de reală – de a găsi resurse de calitate pentru copii. Inclusiv cărți, dar nu numai. Pentru cărți, mai ales, petreceam o grămadă de timp online, aveam mereu wishlist-uri enorme, coșuri pe care uitam să le finalizez, în fine, foarte mult timp irosit, din puținul pe care îl aveam.

Urmăream mai multe subscription box-uri de dinafara, eram fascinată de unboxinguri – și mi-aș fi dorit tare mult să existe măcar unul și la noi. Și așa a venit ideea unui subscription box cu cărți, pentru că, nu-i așa, cărțile nu sunt niciodată prea multe. Am vrut să creez o experiență de unboxing cu “uau”, în care să descoperi diverse surprize care să creeze magie în jurul cărților, a cititului, mărturisește Irina.

Ce conține cutia-abonament Cartea cu Moț?

Cutia conține două cărți atent selectate, o scrisoare pentru Cititorul cu Moț, resurse educaționale create în jurul cărților, (de exemplu, un ghid pentru părinți cu idei de joacă, dialog sau activități) o ilustrație tipărită (realizată de ilustratori români), plus alte goodies și surprize (stickere, magneți, insigne etc) create în exclusivitate pentru Cititorii cu Moț.

Cutiile sunt gândite pentru 3 grupe de vârstă: 0-3 ani, 3-6 ani, 6-9 ani, dar există și cutii mixte.

Foarte fain e că, dacă se întâmplă să primești o carte pe care o ai deja, vei avea una în plus, gratuit, în cutia următoare.

Selecția cărților pentru abonamente

“O carte ‘cu moț’ este o carte care intră în viața ta într-o zi – și nu mai iese niciodată. O carte pe care copilul o va cere ani la rând – și din care va învăța inclusiv să citească, atunci când va veni timpul. Pentru că o carte ‘cu moț’ are o poveste care captivează, nu un simplu mesaj educativ.

O carte ‘cu moț’ are ilustrații care formează simțul estetic, suntem foarte atenți la asta. Cei mici nu au Pinterest, nu au Instagram, principala lor sursă de educație estetică este ilustrația cărților pe care le citesc.

Așa cum încercam cu toții să cumpăram mai puțin și mai de calitate, să alegem mai cu grijă, iar fiecare obiect achiziționat să fie o investiție, nu o risipă, la fel vedem și relația cu cărțile pentru copii”, spune Irina.

Puțin și bun, o bibliotecă curatoriată cu grijă, de care să te bucuri și la 99 de ani.

Față de a cumpăra pur și simplu cărțile de la o librărie, abonamentul Cartea cu Moț aduce experiența, experiența descoperirii unei cutii cu surprize, nu doar cu cărți. “O mică magie”, cum o numește Irina.

Experiența clienților

“Una dintre cele mai mari reușite ale noastre ca părinți a fost să introducem povestea de seară. Se întâmplă negreșit, seară de seară. Și la fel de constantă este și ea, povestea: Tom Degețel. Din motive care îmi scapă, Filip (acum 5 ani fix) nu vrea nicio altă poveste.

Cartea cu Moț a reușit să creeze un entuziasm în jurul primirii unui pachet special pentru el de la domnul Curier – Filip obișnuit doar cu pachetele mamei…  Astfel, sentimentul că este ceva ce i-a fost dedicat îl face să ofere mai mult timp descoperirii. Cartolinele de recenzie, stickerele și alte goodies din cutie și, nu în ultimul rând, celor 2 cărți noi.

Nu am reușit încă performanța detronării lui Tom Degețel seara, dar nu ne pierdem speranța”. – Andreea Cartu, mama lui Filip & Margu

Ce consideri că reprezintă cărțile pentru copii? am mai întrebat-o pe Irina. “Aripi, fără doar și poate!“, mi-a răspuns ea fără ezitare.

Și eu cred la fel.

fotografii: Irina Codreanu, Andreea Cartu

Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here