Măriuca Mihăiță este o tânără antreprenoare din România. Aceasta și-a început cariera ca model și este cunoscută în mediul digital ca Meg Wi. Ea este fondatoarea unui brand românesc de haine handmade pentru copii. Meg Wi Baby are ca sursă de inspirație băiețelul fondatoarei. Prin acest proiect și-a dorit să propună haine cool, confortabile, cu imprimeuri haioase și colorate.
Meg Wi și-a început cariera de model în perioada adolescenței. Românii au cunoscut-o în mai toate revistele din țară și pe podiumul de modă al designerilor români. Modelling-ul a purtat-o în diferite țări, chiar și în Japonia. Însă, după ce și-a luat rolul de mamă în primire, cel de model a venit pe planul doi, cu proiecte de freelancer. Nu înainte de a dezvolta brandul dedicat celor mici.
Ce amintiri dragi păstrezi din experiența modelling-ului?
Cea mai funny a fost în una din plecările mele în Japonia, când împărțeam apartamentul cu Diana, o româncă cu care sunt și prietenă. Din plictiseală am desenat pereții din living cu un marker permanent. N-am spus nimănui, dar după ce am eliberat apartamentul, cei de la agenție au descoperit operele de artă. Toată distracția ne-a costat 600$ pe fiecare dintre noi.
Cum a fost trecerea de la model la antreprenoriat?
Trecerea a fost treptată, pentru că, după ce am renunțat la plecările în afara țării cu modelling-ul, m-am angajat într-o multinațională. A fost pe un post de teren, ca să fie mai ușoară trecerea. Am lucrat acolo un an și ceva, după care am început să mă concentrez pe pasiunea mea legată de croitorie.
Ce proiecte te mai fac să te întorci la cariera de model?
Am rămas destul de ancorată în domeniu și dacă se ivește ocazia să particip la o ședință foto pentru prieteni, accept. În ultima vreme am pozat pentru Maam with Love, brand creat de Alexandra Sandu, care mi-e și prietenă și ne potrivim pe design și stil, așa că pozele ies mereu wow. Dar am mai făcut și reclame, de exemplu la ciocolata Poiana și am colaborat cu Avon pentru un mic proiect.
Care sunt primele tale amintiri legate de mașina de cusut?
Primele amintiri sunt destul de devreme. Tata obișnuia să coasă la mașină. Făcea geci. Am copilărit cu sunetul mașinii de cusut.
Îți mai aduci aminte un obiect vestimentar pe care l-ai îndrăgit când erai copil?
Ce întrebare drăguță. Nu m-am gândit până acum la asta. Prima dată îmi vine în cap o pereche de jeans care aveau patch-uri cu Mickey Mouse; am avut și o vestă cu dungi verzi care mi-a fost foarte dragă; și țin minte că mi-a plăcut mult o bluză cu buricul gol, care se lega.
Când ai început să creezi lucruri handmade pentru copii?
Acum aproape 6 ani am început. Eram gravidă, urmam un curs de croitorie, iar pe parcurs mi-am mutat punctul de interes de la adulți la copii.
Care sunt pașii pentru dezvoltarea unei colecții Meg Wi, lucrezi singură?
La mine totul pornește de la materiale. În funcție de ce îmi place din colecțiile creatorilor de țesături, aleg materialele și apoi stabilesc ce o să iasă din ele. Nu mai lucrez singură de aproape 3 ani. Am două ajutoare, cineva care îmi croiește materialele și altcineva care coase. Eu cos atunci când este nevoie. Îmi place să fac și asta, dar în general mă ocup de noile tipare, de marketing, urcat produse pe site, facturat, printre altele.
Imaginea Meg Wi Baby este strâns legată de târguri, care în prezent nu mai sunt o opțiune, cum se dezvoltă proiectul în mediul digital, este îndeajuns pentru a evolua?
Da, din păcate târgurile nu mai sunt. Erau un bun prilej să intru în contact cu noi părinți. În situația de față am început să aloc bugetele pentru târguri către promovare online. Online-ul merge foarte bine. Oamenii sunt receptivi, plus că atâta timp cât oferi posibilitatea de retur, clienții sunt mai liniștiți atunci când comandă ceva ce nu au văzut live.
Care este planul pentru Meg Wi Baby în 2021?
Am câteva lucruri pe care vreau să le bifez anul acesta. Primul ar fi o colecție de tricouri diferite față de ce am făcut până acum. Le-am gândit în principal pentru copiii mai mari, care nu mai vor haine colorate, iar printurile pe care le foloseam până acum li se par pentru copii mici.
Cum arată o zi din viața ta de femeie, soție, mamă, antreprenoare?
Nu fac nimic special, îmi place monotonia. Dimineața îl las pe Marc la grădiniță, apoi trec să îmi iau o cafea bună (good coffee lover here). Vin acasă, unde am atelierul, și trimit comenzi sau ce mai am de făcut. Pe la ora 15 plec spre grădiniță ca să mergem spre activitățile pe care le are după. Iar seara petrecem timp în familie sau cu prietenii.
Ce te inspiră în mediul digital în 2021?
Inspirația vine în general din relaxare și autenticitate. Îmi place să urmăresc conturi de Instagram. De exemplu, o urmăresc pe Delia, are mereu vibe bun, e autentică și asumată, iar pe partea de creație îmi place mult de Maria Pălăria, care mi-a devenit și prietenă, spre bucuria mea. Devin și eu foarte creativă în preajma ei.
Mă inspir și din lumea jocurilor. Acum că Marc a început să fie interesat de ele, îmi place să fiu la curent cu interesele copiilor din ziua de azi. La Minecraft, de exemplu, mi se pare fascinant că deși are o grafică din “1900 toamna”, copiii sunt interesați de joc. Cred că se datorează faptului că pot crea la infinit și își personalizează cum vor absolut tot ce construiesc.
Sunt cel mai fericită când…
Știu că sună clișeu, dar cel mai fericită mă simt atunci când sunt cu Tudor si Marc într-un loc care ne place mult, chiar și acasă, și facem activități împreună.